2013 SBS Yerleştirme Sonuçları

Posted by Unknown On 5 Ağustos 2013 Pazartesi 0 yorum
SBS tercih ve SBS yerleştirme sonuçları saat 00.00 itibarıyla "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı

2013 SBS Yerleştirme Sonuçları
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB ) tarafından, 2013 SBS tercih ve yerleştirme sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği SBS (Seviye Belirleme Sınavı) tercih sonuçları bu gece yarısı açıklandı. Lise adayı öğrenciler bu sayfadan hangi okula yerleştiklerini öğrenebilirler.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB resmi sınav takvimine göre 2013 SBS yerleştirme sonuçları açıklandı. Hangi okula yerleştiğinizi bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

2013 SBS tercih ve yerleştirme sonuçları açıklandı.

SBS Yerleştirme Sonuçları 2013 Sorgulama Ekranı

(Sonuçlar Birazdan Açıklanacak Bu Sayfadan Öğrenebilirsiniz.)

2013 SBS yerleştirme sonuçları ile ilgili yorumlarınızı veya aklınıza takılan bir konu ve soru varsa aşağıdan yazabilirsiniz. Elimizden geldiğince cevaplamaya çalışacağız.
Devamı

2013 DGS Tercih Kılavuzu

Posted by Unknown On 3 Ağustos 2013 Cumartesi 3 yorum
Merhaba sevgili 2013 Dgs adayları. 2013 DGS tercih kılavuzu resmi olarak yayınlanmamıştır. Ancak aklınızda 2013 DGS tercihleri ile ilgili bir fikir oluşabilmesi için 2012 DGS tercih kılavuzunu incelemeniz yararınıza olacaktır.

ÖSYM bugün saat 12:00 sularında DGS sonuçlarını açıkladı. Adaylar dgs tercih kılavuzunun yayınlanmasını bekliyor. 2013 DGS kılavuzu yayınlandığı vakit sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

2 013 DGS Tercih-Yerleştirme Kılavuzu ( Yayımlandığında sitemizde yer alacak .) Ancak 2012 DGS kılavuzunu incelemek için buraya tıklayabilir ve bu yıl uygulanacak bazı kurallar için önfikir edinebilirsiniz.

2013 dgs tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak

2013 DGS Tercih Kılavuzu tercihler kılavuzu ve tercih işlemleri önümüzdeki hafta içeresinde başlayabileceği öngörülüyor. 2013 DGS Tercih Kılavuzu yayınlandığı zaman online sitemizden de ulaşabilirsiniz.

2013 DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK

Adaylar; 2013-DGS puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.


Tercihler bireysel olarak internet aracılığıyla aday tarafından elektronik ortamda yapılacaktır. Tercih edilmek istenen programların varsa koşullarının dikkatlice incelenmesi gerekir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur. Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır.

2013-DGS Sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız

2013 DGS sonuçları açıklandı. Ösym 2013 dikey geçiş sınavı sonuçları sonuçlarını resmi web sitesinden açıkladı. Dgs maratonuna katılan tüm üniversite adaylarının gözü kulağı dgs sonuçlarındaydı. Şimdi tüm gözler dgs tercih klavuzunun ne zaman yayınlanacağında... DGS sınavına giren bütün adayların beklediği dikey geçiş sınavı sonuçları sonuçları nihayet açıklandı . DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili (ÖSYM) kesin bir tarih verilmemişti. Ama öğrenciler sonuçları sonuçlarının kesin açıklanması ile birlikte üstündeki stresi attılar. Geçen sene DGS sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler de sitemizde mevcuttur. DGS sonuçlarının Bugünlerde açıklanması bekleniyordu ve öyle de oldu. DGS sonuçlarına göre kayıt yapmaya hak kazanan adaylar Kayıtları üniversitenin belirlediği gün ve tarihlerde yapacaklar. Bu tarihlerde kayıt yaptırmayanlar adaylar, kayıt yapma haklarını ellerinden kaybedecekler.
Devamı